Matematik, musik og følelser

Kort beskrivelse
Kan man lave matematiske modeller der kan beskrive hvilke følelser der bliver udtrykt i musik? Kan man beskrive følelser i et koordinat system? Hvordan sætter man musik på formel? Hvorfor lytter mennesket egentlig til musik?
Disse spørgsmål vil bl.a. blive besvaret i dette foredrag hvor vi bevæger os i det meget krydsdisciplinære felt imellem psykologi, matematik og musik.

Detaljeret beskrivelse
I takt med at vi alle er blevet mere forbundne ved brug af mobile enheder, kan vi nu spille musik hvor som helst. Vi har ligeledes også mulighed for at tilgå store samlinger af millioner af numre igennem streaming services som Spotify, Tidal eller Apple Music. Hvordan tilgår vi disse store samlinger? Start punktet for min forskning, om at lave et system der kan hjælpe os med at tilgå disse samlinger, er at besvare spørgsmålet, hvorfor lytter vi til musik? Dette fører os på en rejse der udforsker hvordan ingeniører er nødt til at bruge de ”blødere” fag til at kunne designe algoritmer. Ingeniører skal også arbejde med følelser og kan også bruge matematik til at studerer musik.